Muutosten vuosi 2020 toi meille paljon hyvää!

Tässä Helin mietteitä vuodesta 2020:

Vuosi 2020 on ollut meille muutosten vuosi. Kiitollisina otamme uuden vuoden 2021 vastaan!

Vuosi alkoi sillä, että lopettelin työni Metsästäjäliitossa. Takana oli rankka syksy, ja olin päätynyt omaan päätökseeni pitkän harkinnan jälkeen -nyt oli uuden aika! Päätimme jouluna 2019, että ensi joulu vietetään uudessa kodissa.

No -ei ihan toteutunut, mutta melkein -ehkäpä joulun 2021 vietämme sitten uudessa omassa kodissa! Sauvalan koti vaihtui koronapandemian alussa vuokrakotiin synnyinkylässäni Kutemajärvellä (uudessa kodissa siis tavallaan kyllä). Uusi taloprojekti alkoi suunnittelutyöllä. Nyt muutaman viikon kuluessa pitäisi uuden talon alkaa kohota vanhan sukutalomme paikalle vanhaan pihapiiriin. Perustukset odottavat hirsikehikon saapumista!

Paljon mahtuu vuoteen 2020. Vuoden aloitimme Italiassa, perheen lomamatkalla. Nyt jälkikäteen on jotenkin hauska ajatella, että ehdimme käydä Italiassa tänä vuonna peräti kolme kertaa! Ensimmäisenä lomamatka yhdistettynä koirien kokeeseen, sitten tammikuun lopulla Timo ja Nero kisasivat menestyksekkäästi Italian mestaruuskokeessa (ja mikä kamala flunssa Timolla silloin olikaan päällä!).

Sitten helmikuun lopulla, juuri kun korona nosti Italiassa päätään, olimme vielä viikonlopun tuomaroimassa wt-koetta aivan epidemia-alueen naapurissa….kuntia suljettiin ympärillä, muutimme lentoja ja kävin seuraavalla viikolla ensimmäisessä koronatestissäni.  Silloin emme varmasti kukaan uskaltaneet edes ajatella, mitä muutoksia COVID-19 -pandemia meidän elämään toisi mukanaan!

Meille korona-aika on tuonut enemmän yhdessäoloa. Timon matkapäivät -joita vuodessa ON ollut paljon -ovat vaihtuneet etätöihin kotona (tai no, ei matkapäiviä, mutta muuten vilkasta kyllä on). Juuso kävi maaliskuusta toukokuun loppuun koulua kotoa käsin ja aloitti uudessa koulussa syksyllä 2020.

Perustimme yrityksemme Villilän, ja emme olisi uskoneet, mihin suureen seikkailuun se on meidät vienytkään! Heti alussa, kun oli selvää, että korona tulee vaikuttamaan ihmisten liikkuvuuteen, kehitimme valikoimiimme verkon kautta olevat koulutukset. Itse asiassa yhteistyö Sporttirakin kanssa alkoi jo ennen pandemiaa -sitä oli jo haudottu muutama vuosi, mutta nyt minullakin oli aikaa sille. Tavallaan verkossa toimiminen oli siis ajatuksissamme jo alusta saakka -olimmehan jo sijainniltamme poissa ruuhka-Suomesta.

Oma yrityksen perustaminen, muutto entisestä kodista, tavaroiden varastointi, kosteikon rakentaminen, peltojen viljelyn ottaminen omiin käsiin, luomutarkastukset, kesälampaat ja omat vuohet, uuden tuotevalikoiman luominen, jatkuva muutos ja uuden opettelu -ne ovat pitäneet meidät kiireisinä koko vuoden. Ympärillä taitava tiimi webbareineen, mutta silti on opeteltu uutta -canva, youtube, iZettle, Fivaldi, iMovie, Zoom, Hyrrä, Google Business ja monet muut!

Timo on oppinut HYVIN paljon uusia rakentamiseen (ja purkamiseen) liittyviä asioita. Yhdessä on mietitty talon rakenteita, keittiönkaappien värejä, lämmityssysteemiä ja kodinkoneita, kalustussuunnitelmaa, pistorasioiden paikkoja, lamppujen tyyppejä ja ”vaikkamitämuuta”. Kesäaika ja syksy täyttyivät koirista ja asiakkaista.

Ihanat, uskolliset asiakkaat -uudet ja vanhat tuttavuudet -tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen 2021! Kaikki tämä mahdollistaa asumisemme täällä maaseudulla -siitä olen hyvin kiitollinen!

 

 

 

Taloprojekti alkoi suunnittelulla ja vanhan talon purkamisella. Siinä olikin homma! Timo hoiti sitä pääosassa, kun minä pyöritin asiakkaita. Vanhempani ja Timon vanhemmat ovat olleet suurena apuna. Talomme tulee olemaan perinteinen hirsitalo ripauksella modernia aikaa. Siinä on tuulettuva ylä- ja alapohja ja painovoimainen ilmanvaihto. Materiaalit ovat luonnollisia, ja muovia taloon tulee mahdollisimman vähän. Runko on käsinveistettyä hirttä.

En olisi voinut käsittää alkuvuodesta, miten paljon kahvia tässä talossa on tämän vuoden aikana keitetty ja montako piirakkaa itselle ja vieraille paistettu -ja me emme edes itse juo kahvia. ;-).

Mitä kaipaamme? Vaikka vuosi on tuonut mahdollisuuksia olla kotona ja kehittää kaikkea uutta, niin kaipaamme suuresti koira- ja metsästysharrastusystäviämme ympäri Euroopan! Tuomarointi- ja kisamatkat Eurooppaan peruuntuivat. Yhteiset illanistujaiset ja keskustelut parhaassa kaveriseurassa. Tuulahdus toiseen maailmaan, jonkun toisen tekemää herkullista ruokaa ja hyvää viiniä. Sitä kaipaamme! Mutta ehkäpä jo ensi vuosi tuo jälleen mahdollisuuden. Tai seuraava -joka tapauksessa, on ollut ilo oppia nauttimaan ehkäpä entistä enemmän myös kaikesta siitä, mitä ympärillämme luonnostaan on. Puhdas luonto, hiljaisuus, läheiset ihmiset…

Löysin pianon päältä pölyttyneestä kasasta kalenterin, jonka sain ihanalta entiseltä kollegaltani Sari Järviseltä joululahjaksi 2019. Ajattelin keväällä, että olisi kiva idea pitää pientä päiväkirjaa tekemistäni. Siinähän kävi sitten niin, että kun pölyttyneen kalenterin löysin, oli se ”pysähtynyt” viikkoon 16, huhtikuun puoleen väliin ;-).

Liike pitää virkeänä. Vieläkin välillä minua vaivaa aikaisemman elämän kroppaan tuoma unettomuus, kun ideat poukkoilevat mielessäni ja uni ei vaan tule, kun keho käy helposti liikakierroksilla. Olen opetellut siis pysähtymään. Mutta -älkää uneksiko, että tämä jää tähän! Uudet suunnitelmat täyttävät yhä mieltä ja uutta on aina luvassa -lottovoitto ja sen kautta työarmeijan palkkaaminen helpottaisivat kyllä unelmiin pääsyä!

Onni on samalla aaltopituudella oleva kumppani. Timo <3.

 

Oikein paljon kaikkea hyvää Uuteen Vuoteen 2021!

 

Toivottelevat Heli ja Timo

 

 

Heli ja Timo Ymäki 20a