Villi unelmamme.

Villilän tarina

Villilä sijaitsee Kangasniemen pohjoispuolen Kutemajärven kylässä, joka on yksi Kangasniemen vanhimpia kyliä. Paikka on järvien ja metsien maata keskellä kauneinta Etelä-Savoa. Helin suvulla on pitkät juuret kylällä. Siitari on myös tilan nimi, jossa Villilä Luonto Oy toimii. Helin sukua on asunut Toramäen laella jo ainakin 1700-luvulta saakka. 1800-luvun alkupuolella tuli Paavo Laurinpoika Siitari vävyksi taloon Maria Antintytär Hokkasen puolisoksi. Siihen aikaan Hokkaset omistivat yhdessä Hännisten kanssa mäellä vieläkin sijaitsevan Hännilän talon. Isojaon aikaan 1800-luvulla talo erotettiin muutaman muun tilan kanssa Hännilästä –  talon nimeksi tuli Siitari. 

Villilä Luonto – monipuolinen yritys

Villilä Luonto Oy sai alkunsa kahden ihmisen unelmasta muuttaa takaisin Helin kotitilalle. Ajatusta kypsyteltiin muutama vuosi, kunnes koitti aika tehdä siitä totta! Heli ja Timo perustivat Villilän vuoden 2020 helmikuussa. Heli työskentelee tällä hetkellä täysipäiväisesti yrityksessä. Timo jatkaa toistaiseksi myös päätyössään. Villilä Luonto Oy tuottaa ja myy asiantuntijapalveluita, koirankoulutuspalveluja sekä tulevaisuudessa myös yritys- ja virkistyspalveluita. Se tarjoaa asiakkailleen uudenlaisia, ainutlaatuisia palveluja, joissa huolenpito, välittämisen tunne ja aitous ovat mukana heti ensi kosketuksesta. Toimintaamme ohjaavat asiantuntijuus, kokonaisvaltainen ajattelu ja tunteella tekeminen. Tunne on läsnä kaikessa, mitä teemme.

Tehtävämme

Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutkertaisen kokemuksen ja löytää heille uusia tapoja toimia tehtävissään tai harrastuksissaan. Kestävät valinnat ja pitkäjänteisyys ovat tärkeä osa toimintatapaamme. Haluamme kehittää asiakkaidemme ajattelua kokonaisvaltaisesti ja auttaa heitä pääsemään omassa toiminnassaan  uudelle tasolle. Samalla haluamme kehittyä jatkuvasti myös itse.

Luonnon monimuotoisuus käsi kädessä muun toiminnan kanssa

Ihmiset ovat osa luontoa ja luonnon monimuotoisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Hoidamme metsiämme kestävästi, sekapuustoisena ja pääosin jatkuvapeitteisenä ja viljelemme peltojamme luonnonmukaisesti. Olemme rakentaneet tilallemme kosteikon ja suojelemme jatkuvasti vanhoja perinnemaisemiamme, joita tällä hetkellä hoitavat lampaat ja vuohet. Haaveenamme on saada meille myös mehiläisiä ja kanoja. Elinympäristöjen eteen tekemämme työ hyödyttää luonnon monimuotoisuutta monipuolisesti. Se näkyy ja kuuluu meillä jo lajiston värikkyytenä ja linnunlaulun runsautena lähes joka paikassa. 

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja palveluihimme!

Heli ja Timo, Villilän yrittäjäpariskunta

ja Juuso-poika