Unelmana Mock trial tai A-koe -kurssi juuri Sinulle meillä Villilässä

Sain sähköpostissa kysymyksen tulevalta asiakkaaltamme:

” Tuo Villilän sivuillakin näkynyt koulutus kuulostaa hirmu houkuttelevalta, mutta varmistelen vielä että ihanko oikeasti otatte _ihan_ aloittelijoita…? Minä (ja tuo käyttölinjainen koirakin) tarvitaan kyllä ohjausta ja vinkkejä treeniin, mutta yhtään koestarttia meillä ei ole vielä alla (NOU1 viime syksyltä) – kiinnostusta ja halua oppia sen sijaan on!”

Johon vastasin: ”Kurssi on juuri Sinulle! Haluamme antaa myös aloitteleville tai noutajien A-koetta tuntemattomille elämyksiä oppia uutta. Tervetuloa kurssille!”

Mahdollista Ihan Kaikille!

Meidän mielestämme jokaisella meistä tulisi olla mahdollisuus opetella kouluttamaan koira niin, että se on kykenevä starttaamaan noutajien kuninkuuslajissa, A-kokeessa. Järjestämillämme kursseilla nostamme sinut ajatusmaailmassasi seuraavalle tasolle: opit A-kokeen (ja samalla mock trialin, jonka tehtävät ja arvostelu perustuu A-kokeeseen) perusajatuksen lisäksi koemuotojen säännöistä, arvostelusta ja koirasi kouluttamisesta päämääränäsi joskus osallistua kyseisiin koemuotoihin. Samalla kehität koiraasi metsästyskoirana.

Mock trial ja A-koe? 

Mutta mikä ihmeen Mock Trial tai A-koe? Mock trial tunnetaan monessa Euroopan maassa nimellä dummy (dami) trial Suomessa se on yksi noutajien working testin muoto, joka arvostellaan kuten noutajien lämpimän riistan koe eli A-koe. Kokeessa matkitaan erilaisia metsästystilanteita, mutta lämpimän riistan sijaan siinä käytetään dameja. Esimerkiksi Unkarissa dummy trialit ovat melko yleisiä, ja niihin osallistuvat meidän mittakaavassa myös ihan aloittelevat koirakot.

Koe poikkeaa monin tavoin tyypillisestä noutajien kokeesta. Esimerkiksi parhaassa tapauksessa koira voi olla mukana kokeessa koko päivän ajan, siihen saakka, kunnes koe on ohi. Koirakko noutaa aina vuorollaan, ja yleensä arvostelun alla on kerralla ainakin kaksi koirakkoa. Väliaikoina koira on kytkettynä, ja seuraa koetta ohjaajansa kanssa arvostelun ulkopuolella. Noutoja koiralle tulee päivän aikana 5-10. Jos koiralta jää vuorollaan dami löytymättä, sen koepäivä on ohi. Paitsi jos ei toinen koira eikä tuomarikaan löydä damia -silloin koe jatkuu.

Kokeessa on paljon parityöskentelyä. Koiran peruskoulutukseen kuuluvia asioita, kuten seuraamista ja malttia, testataan päivän aikana monin eri tavoin. Mock trial järjestetään working testin avoimessa ja voittajaluokassa, virallinen A-koe taas on aina Suomessa voittajaluokan koe.

Ratkaisumme: kurssimme juuri Sinulle!

Järjestämme kaksi kurssia: ensimmäinen alkaa 7.7. avo-voi -tasoisille koirakoille, ja toinen 28.7. alokasluokan koirakoille. Kumpikin kurssi sisältää kaksi LIVE-etäluentoa verkon kautta pidettynä, etäharjoitteet, ja kaksi päivää koulutusta Villilässä Kangasniemellä, Mikkelin ja Jyväskylän välissä. Katso lisää kursseista >  verkkosivuiltamme.

Kurssiamme varten sinulla ei tarvitse olla wt-kokeen voittoa, vaan ideamme on antaa sinulle alusta saakka eväät kouluttautua yhdessä koirasi kanssa ajatus Mock trialista tai A-kokeesta takataskussasi. Siispä rohkeasti mukaan!

Myös pelkille LIVE-luennoille voi osallistua! 

Ja jos sinusta tuntuu, että vielä tällä kertaa et halua osallistua koirasi kanssa, voit osallistua myös pelkästään LIVE-luennoille etä-yhteyden kautta. Luennoilla käymme läpi näiden koemuotojen erityispiirteitä, sääntöjä, arvostelun perusteita ja harjoitteita, jotka valmistelevat koiraasi näihin koemuotoihin ja metsästykseen. Tämä voi olla sinun ponnistulautasi näiden kiehtovien koemuotojen maailmaan!

 

Tee unelmistasi totta

 

Toivoo

Heli Villilästä