Villilän tietoisku noutajien taipumuskokeesta

Perusteellinen tietopaketti noutajien taipumuskokeesta (NOU, taipparit). Asiaa sekä aloittelevalle että jo kokeneemmalle koiranohjaajalle! Käymme läpi Villilän Helin ja  taipumuskokeen ja noutajien B-metsästyskokeen ylituomarin Tuija Hukkasen kanssa taipumuskokeen luonnetta, sääntöjä, arvostelua ja mikä parasta -itse koetta videoiden ja diaesityksen avulla. Tietoisku koostuu neljästä osasta:

  1. Kohti taipumuskoetta (3 min). Taipumuskokeen yleisesittely ja tutustuminen Tuijaan.
  2. Taipumuskokeen tarkoitus ja luonne (19 min). Käymme läpi diaesityksen ja Helin kysymysten avulla sääntöjen puitteissa taipparin osallistumisoikeutta, ja ilmoittautumiskäytäntöä käytännön esimerkein.
  3. Taipumuskokeen käytännönjärjestelyt ja suoritukset koepäivänä (55 min). Tässä jaksossa tutustumme taipparipäivään aina koekutsun saapumisesta kunniakirjojen jakoon. Vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitä mukaan taippareihin? Mitä riistaa taippareissa käytetään? Miten kukin osasuoritus (sosiaalinen käyttäytyminen, vesityö, haku ja jälki) käytännössä tehdään? Katsomme osiossa videolta läpi myös Villilän Timon ja Foxyn taipumuskokeen  syksyltä 2020 (tuomarina Tuija). Pääset siis mukaan itse koetunnelmaan kokeneen ohjaajan matkassa! Jännittääköhän Timoa?
  4. Koiran arvostelu taipumuskokeessa (43 min). Mitkä ovat sääntöjen mukaan arvosteltavat ominaisuudet ja miten niitä käytännössä arvostellaan? Tuijan kanssa paneudumme tähän aiheeseen perusteellisesti, eli tutustumme yksityiskohtaisesti taipparin arvosteluun ja eri arvostelukohtiin koepöytäkirjassa. Tässä tuhtia tietoa ihan kenelle vaan -myös kokeneelle harrastajalle!

Kurssi-info

Kurssi ohjaaja

Heli Siitari Heli Siitari
Tekijä

Taipparitietoisku

35,00 sis. alv.